Simon Mignolet fick skälla en hel del på sina spelare under dagens match mot West Ham. Foto: TT Nyhetsbyrån

Första förlusten sedan -63 för Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool hade inte förlorat hemma mot West Ham sedan 1963, på lördagen bröts den sviten. Efter en drömstart från West Ham fick de lämna planen med en 0–3-seger.

Liverpool hade det tungt hemma på Anfield under lördagen när West Ham gästade. Och det blev en kalldusch direkt. Redan i den tredje minuten fick Simon Mignolet hämta ut bollen ur nät.  Efter ett tveksamt ingripande och en dålig rensning från Liverpools försvar når bollen till slut till Manuel Lanzini som sätter 0–1-målet. En mardrömsstart för ett Liverpool som inte förlorat hemma mot West Ham sedan 1963.

Men det blev värre.

Premier League

Trots stort spelövertag efter målet var det gästerna som skulle sätta tvåan. Nu var det återigen ett mindre resolut försvar i Liverpool som ställde till det. Mittbacken Dejan Lovren försöker rensa bort bollen vid hörnflaggan men efter att ha blivit hårt pressad av Manuel Lanzini snår West Ham-spelaren åt sig bollen och spelar in den till en fristående Mark Nobel. Uppförsbacken för hemmalaget blev därmed väldigt brant.

Tung andra halvlek

Den skulle bli än brantare.

När Philippe Coutinho tidigt i den andra halvleken fick sitt andra gula kort och därmed plockades det röda fram, såg det mörkt ut för hemmalaget att komma med en reducering. West Ham kontrollerade då spelet full och trots att målskytten Mark Nobel också fick rött med drygt tio minuter kvar av matchen kom Liverpool aldrig nämre. I stället fick Mignolet plocka ut ännu en boll när Diafra Sakho satte 3–0-målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League

Mer i ämnet