Första segern för Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall vann borta mot Åtvidaberg med 3–2 och nykomlingen tog sina första poäng den här säsongen och såg samtidigt till att Åtvidaberg fortfarande är poänglöst.        

– Det var inte bra utan ängsligt och vi fick inte alls det att stämma. Vi var tama. Vi försöker men har inte tillräckligt bra kvalitét, säger ÅFF:s tränare Roar Hansen till C More.     

1–0 till Sundsvall kom i den 28:e minuten efter att bollen slumpartat studsat fram till en friställd Johan Eklund vid bortre stolpen.            

allsvenskan 2015

Joakim Nilsson utökade sedan ledningen, men hemmalaget kom tillbaka när John Owoeri vann en närkamp och tryckte bollen intill ena stolpen.

En viktig reducering strax före paus.

Hemmalaget var nära 2–2 i inledningen av andra men Sundsvalls målvakt Tommy Naurin gjorde en jättefin benparad på Victor Skölds närskott, istället kom 1–3 genom Pa Amat Dibba.  

I slutminuterna reducerade Åtvidaberg till 2–3 efter ett nickmål av Martin Lorentzson, men hemmapremiären blev en besvikelse för lagets anhängare när man inkasserade andra raka nederlaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet