Mohamed Bangura är klar för Dalkurd. Foto: Bildbyrån

Mohamed Bangura till Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

Dalkurd rustar upp rejält inför sin andra säsong i superettan. Klubben har gjort klart med en prestigevärvning i Mohamed Bangura – anfallaren med ett förflutet i AIK och Celtic. ”Målet är självklart att vi ska ta steget upp till allsvenskan”, säger han.

Dalkurd, som kom fyra som nykomling i superettan i fjol har gjort klart med en prestigevärvning. Anfallaren Mohamed Bangura, med förflutet i AIK, Celtic och Elfsborg, har kritat på för klubben. 27-åringen kommer senast från kinesiska Dalian Yifang och har skrivit på ett ettårskontrakt.

Vill ta klubben till allsvenskan

– Känns mycket bra att ha kommit till Dalkurd. Jag kommer till en ung förening med ambitioner att spela högre upp i seriesystemet. Jag har sett Dalkurd spela fotboll och det är ett sätt jag föredrar att spela fotboll på. Mina förväntningar på säsongen är att vi självklart ska ta steget upp till allsvenskan, säger Bangura till klubbens hemsida.

”En stark och skicklig spelare”

Huvudtränaren Poya Asbaghi är förstås nöjd med rekryteringen.

– Förutom tonvis med erfarenhet får vi i Bangura en stark och skicklig spelare som passar väl in i det sätt som Dalkurd vill bedriva sin fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.