Fotbollskväll träffar Falkenbergs musikaliske mittfältare

Uppdaterad
Publicerad

Kan man vara allsvensk fotbollsspelare och skapa musik fem timmar om dagen? Den kombinationen är verklighet för Carl-Oscar Andersson i Falkenbergs FF.

– Mitt mål är att ha skrivit ett antal låtar som folk känner igen världen över, säger den musikaliske mittfältaren till SVT Sport.

Carl-Oscar Andersson har spelat musik med sin radarpartner Jonathan Larsson sedan 10-årsåldern, och sommaren 2012 bildade de bandet ”I Am Nova”.

”Älskar att skriva melodiös musik”

– Från att jag var ungefär elva år har jag spelat för att bli bättre hela tiden, och hoppats kunna jobba med det i framtiden. Jag älskar att skriva melodiös musik. Jag spelar mycket gitarr och piano, men är väl främst låtskrivare. Jag är inte superduktig på något av instrumenten, utan använder det mer i syfte att kunna skriva låtar, säger Andersson.

”I Am Nova” har precis släppt en ny singel med tillhörande video, och album nummer två från bandet kommer till hösten.

– Det ska bli väldigt roligt. Vi har jobbat med albumet i över ett år, så det ska bli kul med respons.

Andersson var med när Falkenberg gick upp i allsvenskan ifjol, och har inlett den här säsongen bra. Han är en skicklig tekniker, vars karaktär präglas av ett listigt intellekt, både på och utanför planen.

”Händer alltid grejer när Carl-Oscar är med”

– Det händer alltid grejer när Carl-Oscar är med. Han har en härlig fantasi och är påhittig på alla sätt. Han har både en och två rävar bakom öronen, så att det gäller att vara på tårna, berättar Falkenbergs lagkapten David Svensson med ett klurigt leende.

Hur vill du beskriva honom som fotbollsspelare?

– Han är ganska svår att läsa ute på planen. Väldigt bra på huvudet och vinner de flesta nickduellerna. Han kan spela på många olika positioner, både som mittfältare och anfallare, så han är mångsidig där också.

Att brinna så starkt för två helt olika världar, fungerar alldeles utmärkt för 22-åringen.

”Finns inget annat alternativ”

– I mitt fall så är det väldigt positivt, eftersom det känns som att man får ut mer av båda grejerna. För om det går dåligt i det ena så kan man liksom tänka lite mer på det andra, och så blir man glad. Och tidsmässigt så passar det alldeles utmärkt. För mig finns det nog inget annat alternativ än att hålla på med lite olika grejer, berättar Andersson, som lägger ungefär 4-5 timmar per dag på att skapa musik.

– Till skillnad från fotboll kan man ju hålla på med musik väldigt länge, till man är typ 60-65. Så mitt mål är att ha skrivit ett antal låtar som folk känner igen världen över, förhoppningsvis.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.