Isaac Kiese Thelin gjorde mål mot Kalmar förra veckan och nätade i CL-kvalet mot Ventspils. Foto: TT Nyhetsbyrån

Från CL-kval till toppmöte för MFF

Publicerad

Serieledande Malmö är inne i en intensiv period med matcher i allsvenskan och Champions League-kvalet. I dag väntar det andra toppmötet på en vecka mot Kalmar. Där kan nyförvärvet Enock Kofi Adu debutera för MFF.

I onsdags blev mittfältaren Kofi Adu målskytt på straff i sin sista match för Stabaek i cupmötet med Bodö/Glimt. Samma kväll blev Malmö klart för nästa kvalomgång i Champions League efter 0-1-seger borta mot lettiska Ventspils. Före tisdagens möte med Sparta Prag i Tjeckien väntar Kalmar på hemmaplan.                                       

– Det är viktigt att få spela lite i morgon (läs i dag) men sedan om det blir från start eller från bänken får vi se, sade Enock Kofi Adu till Sydsvenskan efter sin första träning med klubben i går.    

Allsvenskan 2014

Senaste mötet mellan lagen slutade 1-1 i Kalmar. Smålänningarna ligger fyra, sju poäng bakom Malmö och behöver en seger för att vara kvar i toppen.

Statistiken talar emot Kalmar mot MFF. Det har inte blivit seger på något av de sju senaste mötena och serieledaren har vunnit de tre senaste hemmamatcherna mot KFF.

Nilsson osäker

Utrecht-lånet Marcus Nilssons kontrakt går ut nästa vecka och backen kan missa eftermiddagens toppmöte i Malmö. När lagen möttes förra veckan fick han en lårkaka.

– Jag kunde inte träna på två dagar. Det är bättre nu men gör fortfarande ont. Men det kändes väl okej i dag. Vi får se om det går, det är sagt att jag ska testa på uppvärmningen, säger Nilsson till Barometern.

På frågan om det är hans sista match med klubben svarar Nilsson:

– Sista på det här kontraktet i alla fall. Sedan vet jag inte vad som händer, bara att det pågår förhandlingar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet