Eugénie Le Sommer nickade in ett av målen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Frankrike tog revansch på Colombia

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike hade inga som helst problem att slå Colombia i sin premiärmatch i Rio. Efter en imponerade första halvlek vann man till slut med 4-0.

I gruppspelet under fotbolls-VM i Kanada förra året åkte Frankrike på en chockförlust mot Colombia, då sydamerikanskorna vann med 2-0. När de båda lagen möttes i premiärmatchen i årets OS fick fransyskorna sin revansch.

Efter en mycket stark första halvlek, som gav Frankrike 3-0, var matchen i princip avgjord. Det slutade till slut 4-0 sedan Amel Majri i den 82:a minuten gjorde matchens sista mål.

OS i Rio de Janeiro 2016

Självmål efter en minut

Matchuret hade knappt tickat över en minut innan Colombias Carolina Arias stötte bollen i eget mål på ett franskt inspel, och gav OS-fyran från London en smakstart.

2-0 kom genom Eugénie Le Sommer efter 14 minuters spel. Le Sommer var först framme på en retur efter ett skott som tog i ribban, och nickade in bollen i mål förbi Colombias målvakt Sandra Sepulveda som agerade olyckligt.

Fint frisparksmål av Abily

Med några minuter kvar av första halvlek kom även 3-0 för Frankrike, och det efter en fin frispark signerad Camille Abily. Med sin högerfot sköt hon bollen över muren, via Sepulvedas fingertoppar och in i mål.

Frankrike leder i och med vinsten gruppen före Brasilien, som väntar i nästa match på lördag. Colombia möter Nya Zeeland i en ödesmatch dagen efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet