Franske hjälten: ”I kväll ska vi njuta”

Uppdaterad
Publicerad

Inför fotbolls-EM pekades den lille Atlético Madrid-dribblern Antoine Griezmann ut som den som skulle producera framåt för värdnationen. När mästerskapet fått finallagen klara – står det också klart att just Griezmann tagit Frankrike hela vägen dit med två mål i 2-0-segern i semifinalen mot Tyskland.

Sex mål totalt har det blivit i EM hittills. Griezmann är stjärnan som inte bleknade när han var tvungen att prestera som mest.

– Det är hårt arbete som har lagts ned av en hel stab, och av alla som inte fått spela ännu men ändå har tränat som galningar. Det är tack vare det lagarbetet som vi har tagit oss till final. I kväll ska vi njuta, säger Griezmann.

Fotbolls-EM

Griezmann gav Frankrike ledningen strax innan halvtidsvilan, på en straffspark. För några veckor sedan missade han sin straffspark i Champions League-finalen.

Det måste vara svårare att slå en straff i en EM-semifinal..

Nej då. Jag missade min straff i CL-finalen. Så jag ville verkligen se till att näta den här straffen.

Bara Platini kvar

Platini var den ende som gjort sex mål i ett EM. Nu har du gjort sex mål. Hur känns det?

– Jag är nöjd, men jag har långt kvar till Platinis nivå. Men jag hoppas komma närmare hans nivå en vacker dag, säger matchhjälten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet