Fredrik Reinfeldt är en av tre huvudkandidater till SvFF:s ordförandepost Foto: Bildbyrån

Fredrik Reinfeldt om SvFF-nomineringen: ”Spännande”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Reinfeldt blev i dag en av tre huvudkandidater till posten som ordförande för Svenska fotbollförbundet.

Nu uttalar han sig för första gången om processen.

”Spännande för mig som stort fotbollsfan att få vara med i nästa steg”, skriver han i ett uttalande.

Svenska fotbollförbundet fick in åtta nomineringar till ordförandeposten, nu återstår tre huvudkandidater. De tre kandidaterna är tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, föredetta Microsoft-vdn Hélène Barnekow och Lars-Christer Olsson, tidigare generalsekreterare i Europeiska fotbollsförbundet.

Reinfeldt, som nominerades till posten av Brommapojkarna i november men har därefter aldrig uttalat sig om möjligheterna att bli Karl-Erik Nilssons efterträdare som förbundsordförande.

Ska svara på frågor nästa vecka

Men nu, när han är en av blott tre kvarvarande kandidater, bryter han tystnaden.

”Spännande för mig som stort fotbollsfan att få vara med i nästa steg. Jag ser fram emot att, i nästa vecka, svara på valberedningen och de röstberättigades frågor”, skriver han i ett uttalande till SVT Sport, men avböjer ytterligare kommentarer.

Samtliga tre kandidater kommer nästa vecka att presenteras närmare för samtliga röstberättigade under ett digitalt möte, och då svara på deras och valberedningens frågor. Valberedningen ska nästa månad presentera sin slutliga kandidat.

Ny ordförande väljs den 25 mars.

Nuvarande ordförande Karl-Erik Nilsson väljer att kliva åt sidan till våren då han närmar sig förbundsstyrelsens tolvårsgräns efter elva år som ordförande och ett år som ledamot.

KLIPP: Hårt tryck till fotbollsgymnasiet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oscar Fisch berättar om varför han vill komma in på fotbollsgymnasiet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.