Frida Maanum var tillbaka på planen i söndags och fick en stående ovation. Foto: Rhianna Chadwick

Frida Maanum uttalar sig om kollapsen: ”Vaknade och såg läkarteamet”

Uppdaterad
Publicerad

För en knapp månad sedan kollapsade Arsenals Frida Maanum i ligacupfinalen mot Chelsea. Nu uttalar sig norskan för första gången.

– Jag minns bara att jag vaknade och såg läkarteamet omkring mig, säger Maanum.

Det var i slutet av matchen den 31 mars som Maanum bara sjönk ihop utan synlig anledning. Under stor dramatik fick hon behandling på planen under lång tid.

– Jag minns bara att jag vaknade och såg läkarteamet omkring mig. Det var väldigt många. Jag tror att vem som helst skulle ha blivit stressad i den situationen. Det är det sista man tycker ska hända när man spelar en fotbollsmatch, säger Maanum, enligt norska VG.

Hon har inget minne av kollapsen men har sett bilderna i efterhand, detta som en del i bearbetningen av händelsen.

”En overklig situation”

– Det är svårt att säga vad som går genom kroppen, det är många tankar och många känslor. En speciell och overklig situation att hamna i.

Hon blev rädd för vad som skulle kunnat ske. Nu fick hon professionell behandling direkt av läkare. Det kunde gått betydligt värre om det inträffat när hon varit själv hemma i lägenheten.

Hon har fått en diagnos men vill hålla den för sig själv. Arsenal gick tidigt ut med att Maanum inte har några uppenbara hjärtproblem. Dock kommer hennes hjärtverksamhet att övervakas för säkerhets skull.

Tillbaka på planen i söndags

Hon var tillbaka på planen mot Leicester i söndags och fick en stående ovation av mer än 40 000 på Emirates.

– Det var väldigt känslosamt, jag fick gåshud av att ett nästan fullsatt Emirates reste sig. Det var ett underbart välkomnande tillbaka, säger Maanum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.