Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Fridolina Rolfös avgörande för Barcelona mot Chelsea Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö avgjorde för Barcelona – klart för Champions League-final

Uppdaterad
Publicerad

Förra året avgjorde Fridolina Rolfö Champions League-finalen.

I år såg hon till att Barcelona tog sig dit.

Hon satte det avgörande 2-1-målet i semifinalen mot Chelsea.

På Barcelonas hemmaplan skrällde Chelsea sig till en seger med 1-0 i det första semifinalmötet i Champions League. Men försprånget inför returen visade sig inte räcka.

Världsstjärnan Aitana Bonmatí satte in ett ledningsmål via Kadeisha Buchanans ben till 1-0, vilket innebar kvittering över dubbelmötet. Och i andra halvlek ökade chanserna för Barcelona att vända.

Då fick Buchanan nämligen två gula kort inom loppet av fem minuter och tvingades lämna plan. En kvart senare stod Fridolina Rolfö redo med bollen efter att domaren pekat på straffpunkten.

Rolfö stor hjälte

Svenskan var iskall från elva meter och placerade in 2-0 i matchen, vilket också blev slutresultatet i den andra semifinalen. Därmed blev Rolfö stor hjälte för Barcelona som är klart för final i Champions League efter 2-1 över dubbelmötet i semin.

– Stopptiden kändes så lång men vi kämpade på. När slutsignalen väl gick var jag så lättad och så glad, säger Rolfö efter matchen.

Det är Barcelonas fjärde raka final i turneringen och de kommer ställas mot franskt motstånd, i form av Lyon eller PSG.

UEFA Women's Champions League

Chelsea logo

Chelsea

0 - 2

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Stamford Bridge, London
Domare: Iuliana Demetrescu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.