Helsingborg förkrossade efter Halmstads seger Foto: Bildbyrån

HIF – från mästare till nedflyttning på fem år

Uppdaterad
Publicerad

2011 tog Helsingborg hem trippeln och var Sveriges i särklass bästa lag. Bara fem år senare blev det fiasko och nedflyttning till Superettan. Krisdrabbade Helsingborg har haft ett några blytunga år, ekonomiskt och sportsligt.

För bara fem år sen vibrerade Helsingborg av guldglädje. Efter en tolv år lång väntan fick klubben återigen lyfta SM-bucklan och blev då historiska som första lag att ta hem trippeln då de samma år vann svenska cupen och supercupen.

Publiken har svikit

Säsongerna som följer slutar Helsingborg allt längre ner i tabellen och i takt med det så minskar intresset från publiken. 2011 var publiksnittet över 11.000 och i år kom i snitt bara 7337 åskådare till Olympia.  Missbudgeterade publikintäkter och stora personalkostnader har skakat Helsingborgs ekonomi.

Se reportaget om Helsingborgs fall i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.