IFK Norrköping drygar ut publiksnittet. Foto: TT Nyhetsbyrå

Fullsatt på söndag i allsvenska seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Det är sedan länge slut på biljetterna till matchen i Norrköping på söndag. 16 500 åskådare kommer att se svenska mästarna IFK Norrköping mot serieledande Malmö FF.

– Vi har försökt på alla tänkbara sätt att utöka kapaciteten men vi måste klara säkerhetskraven, säger klubbdirektören Patrik Selin.

IFK Norrköpings publiksnitt har ökat ytterligare i år. Ökningen hittills är ca 8 procent jämfört med förra året när IFK vann SM-guldet. Publiksnittet före söndagsmatchen är 10 632.

– Vi sålde 7000 säsongsbiljetter i våras och det var egentligen fantastiskt bra, säger Patrik Selin.

Det ökade publiksnittet ökar förstås klubbens intäkter. Nettot för varje extra åskådare brukar ligga kring hundralappen. Totalt kan det i år handla om extra publikintäkter långt över miljonen.

– Det är fantastiskt roligt att så många i Norrköping med omnejd tycker om oss, säger Patrik Selin.

Bästa publiksnittet i allsvenskan har i särklass Hammarby före AIK och Malmö FF. Hammarbys publiksnitt är mer än dubbelt Norrköpings.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.