Att Manchester City–Tottenham skulle bli en het match var väntat.

Att det skulle bli en galen straffkavalkad var desto mer oväntat.

Men det var precis vad det blev.

Efter 66 minuter hade vi fått se hela fyra straffar.

Manchester City-Tottenham blev en riktig straffmatch. Efter 66 minuter hade det utdömts hela fyra straffar.

Den första kom efter 20 minuter då Erik Lamela tryckte omkull Frank Lampard i straffområdet. Sergio Aguero gjorde inget misstag utan satte 2–1, hans andra mål i matchen.

Premier League 2014-2015

Rött kort

Elva min senare fick han en ny chans från elva meter, men då räddade målvakten. 15 minuter i andra halvlek fick ”Spurs” Roberto Soldado chansen att kvittera från straffpunkten, men målvakten Joe Hart räddade.

Och fem minuter senare var det dags igen. Premier League-debutanten Federico Fazio rev ner Aguero, som klev fram för att slå sin tredje straff för dagen. Denna gång gjorde han som han gjorde vid sitt första försök: Mål.

Gjorde ett fjärde också

Därmed kunde han fira 3–1 för Manchester City, och hattrick för egen del.

Men det var inte slut för Aguero där. Med en kvart kvar att spela gjorde han sitt fjärde mål för dagen, då han läckert knorrade in bollen vid stolproten, chanslöst för Hugo Llloris i Tottenhams mål.

– Jag tycker att han visade varför folk säger att han är en av världens bästa anfallare, säger Citys manager Manuel Pellegrini.

Efter det var dramatiken över. City vann med 4–1 och befäste sin andraplats i Premier League-tabellen.