Det blebv händelserikt mellan Bayer Leverkusen och Roma. Foto: TT Nyhetsbyrån

Galen målfest i Leverkusen

Mål i massor. Och dramatik. Det var vad de 30 000 åskådarna som betalat för att se Bayer Leverkusen-Roma fick se. ”Det hade kunnat sluta 7–7”, säger Leverkusens Rudi Völler.

Bayer Leverkusen inledde med gå upp till 2–0, redan innan matchuret hade passerat 20 minuter. Men Roma, som låg sist i gruppen inför matchen, kom ikapp och gick förbi – hela vägen till 4–2.

4–2 såg ut att stå sig. Men i den 84:e minuten kvitterade Kevin Kampl, och blott två minuter senare kvitterade Admir Mehmedi efter ett fint anfall.

Aldrig gjorts fler mål i kryssmatch

Galnare än så blev det inte. 4–4 stod sig och Roma får vänta på sin första trepoängare denna Champions League-säsong.

4–4 är den mest målrika oavgjorda matchen någonsin i Champions Leagues historia, skriver turneringen på Twitter.

– Det var en fantastisk show. Publiken fick se en 4–4-match, men det hade lika gärna kunnat sluta 7–7, säger Leverkusens sportchef Rudi Völler till Roma TV.