Se Djurgårdens mål i den galna upphämtningen mot Häcken. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Galen upphämtning av Djurgården mot Häcken

Det blev en galen avslutning mellan Djurgården och Häcken.

Nyförvärvet Tokmac Nguen gjorde två sena mål när hemmalaget hämtade upp 0–3 till 3–3.

– När vi fick in första målet märkte vi att det skulle bli fullt möjligt, säger Nguen till SVT Sport.

Djurgården inledde med seger (4–1 mot IFK Göteborg) och Häcken inledde med förlust (0–1 mot Mjälllby).

Under måndagens match på Tele2 arena såg dock Hisingslaget ut att gå mot en säker trepoängare – men då stod Djurgården för en galen upphämtning.

– Vi visar prov på otrolig moral. Det kännetecknar Djurgården den här säsongen, säger Marcus Danielson till SVT Sport.

Nyförvärvet med succéinhopp

Vid ställningen 0–3 i 87:e minuten skickade inhoppande nyförvärvet Tokmac Nguen in hemmalagets första reducering. Två minuter senare gjorde han mål igen.

– Det kändes bra. Kul att spela fotboll igen, det var många månader sedan sist. Jag ville visa upp mig, säger Nguen, som värvades från ungerska Ferencvaros.

3–3 skickades sedan in av lagkaptenen Danielson i 94:e minuten, efter en omdiskuterad straffsituation.

– Det är inte straff. Den tar på bröstet och armen är intill kropp. Synd att det drabbar oss i slutet, säger Adam Lundkvist.

Domarexperten Jonas Eriksson är tveksam till domslutet.

– Är man inte hundra procent säker så går man inte in och tar ett sådant beslut, säger Eriksson i Fotbollsstudion.

Gjorde mål mot förra laget

Blytungt för Häcken, som hade bud på betydligt fler mål vid ställningen 3–0. Bortalagets första mål gjordes av före detta Dif-spelaren Edward Chilufya.

– Det var ett riktigt bra mål. Bra presspel från min sida, säger Chilufya.

Hisingslaget hade också nyförvärv som nätade i matchen. Julius Lindberg, från Gais, och Zeidane Inoussa, från BP, gjorde båda varsitt mål i matchen.

Samtidigt vann Sirius borta mot Kalmar med 2–1, efter två sena mål från Yousef Salech. Det innebär att Uppsalalaget tagit sex poäng på de inledande två matcherna den här säsongen.

I Borås tog Gais första allsvenska segern sedan 2012, efter att laget besegrat IFK Värnamo med 2–1.

SE ÄVEN: Jonas Eriksson om Djurgårdens omdiskuterade straff

Jonas Eriksson om domslutet: ”Inte sett en enda bild som verifierar eller bekräftar”. Foto: Discover+/ SVT