Två mål på en minut av effektiv Ankersen

Två mål på drygt en minut. Jakob Ankersen var mördande effektiv när han sköt hem IFK Göteborgs tredje seger för säsongen (6-2) och avvärjde det som för en stund såg ut att bli årets rån i allsvenskan.

Gefle inledde visserligen med en mardrömsstart där man bjöd gästerna på ett klockrent självmål efter tio minuter.

Jakob Ankersen låg bakom det målet – också – då han lyfte in ett välplacerat inlägg i straffområdet som framrusande Tobias Hysén inte ens sätta en fot eller annan kroppsdel mot. Det gjorde Gefles högerback – för dagen vänsterdito – Jens Portin i stället.

Men IFK Göteborg har problem i backlinjen och Gefle har måltjuven Dioh Williams som plötsligt fick läge, tog chansen och gjorde bort det gästande försvaret både vid 1-1 och 2-1 i första halvlek.

Två mål som kändes minst sagt oväntade då Blåvitt hade i princip allt spel i matchen och 76-24 i bollinnehav i första halvlek.

Den dominansen behöll man även i andra och när Martin Smedberg-Dalence styrt in 2-2-kvitteringen med sidan av knäet kort efter paus varvade Ankersen upp.

Årets första och andra

Den danske yttermittfältaren gjorde sex mål förra året i allsvenskan. Fram till matchen mot Gefle var skörden noll. Men nu kom både hans första (2-3) och andra allsvenska mål (2-4) för året inom loppet av en minut.

Ettan bredsidade Ankersen snyggt in med högerfoten.Vid det andra målet fick dansken ta in bollen helt ohotad genom straffområdet och in framför Emil Hedvall där han – fortfarande ohotad – lyfte in bollen via stolpen och in.

Några minuter senare serverade han av bara farten även Tobias Hysén (2-5) och kunde sedan på avstånd njuta av 2-6 av Patrik Karlsson Lagemyr.

Gefle ihåligt

Gefle är ett lag i spillror. Visst finns ljuspunkter som Dioh Williams. Men anfallsspelet fortsätter att lysa med sin frånvaro och när inte ens adelsmärket – ett solitt försvar – står pall utan för andra matchen i rad rämnar totalt, ja då finns det mycket för Gefletränaren Roger Sandberg att fundera på.