Steven Gerrard tillbaka i Liverpool Foto: TT Nyhetsbyrån

Gerrard återvänder till Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Liverpoolikonen Steven Gerrard återvänder till England och får en tränarroll i klubbens akademi. ”Det känns som jag sluter cirkeln nu, att jag återvänder till stället där min professionella karriär började”, säger 36-årige Gerrard till liverpoolfc.com.

Under sin spelarkarriär gjorde Gerrard  710 matcher, 186 mål och spelade hem nio titlar till Liverpool.  För två år sedan skrev 36-åringen som också varit lagkapten för England på för La Galaxy, men avslutade i november karriären. Han startar sitt nya jobb i Liverpool nästa månad.

-Det här ger mig en fantastisk chans att utvecklas som tränare och samtidigt kunna dela med mig av min kunskap och erfarenheter till dom yngre spelarna under en viktig period i deras utveckling, säger Gerrard.

Liverpools akademidirektör Alex Inglethorpe är mycket glad över att ha Gerrard tillbaka i klubben.

– Han har uttryckt en önskan att lära från oss och hantera ettungt lag. Fördelarna för oss kommer att bli enorma. Detta är en viktig roll somgör akademi och klubben i allmänhet starkare och bättre, säger Inglethorpe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.