Steven Gerrard kunde ha stannat i Liverpool om han blivit erbjuden en tränarroll i klubben. Foto: Bildbyrån

Gerrard ville ha ledarroll i Liverpool – klubben inte intresserad

Uppdaterad
Publicerad

Steven Gerrard kunde ha stannat i Liverpool om han blivit erbjuden en tränarroll i klubben, berättar den förre engelske landslagskaptenen i en intervju.

I stället fortsatte den 35-årige fotbollsstjärnan sin spelarkarriär i Los Angeles Galaxy i den amerikanska MLS-ligan. Gerrard säger att han kunde tänka sig att få en mindre roll i laget, kanske som inhoppare, om han samtidigt fick gå med managern Brendan Rodgers för att läras upp till tränare.

– Vid min ålder orkar man inte spela alla matcher. Men jag kunde ha blivit en bra inhoppare och samtidigt fått en ledarerfarenhet som inte kan köpas för pengar. Jag var överraskad att en sådan roll inte nämndes när vd:n Ian Ayre pratade med min agent i våras, men det kanske kan ske en dag, säger Gerrard.

Han spelade 700 matcher under mer än 17 år i Liverpool och lämnade i Premer League-klubben efter förra säsongen. Brendan Rodgers ska ha ansett att mittfältaren inte var redo för en tränarroll om han fortsatte att spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.