19-åring hattrickhjälte i Sundsvalls ödesmatch

Två månader och nio raka matcher utan seger.

I dag bröt Sundsvall förbannelsen och tog livsviktiga poäng i bottenstriden.

Stor hjälte blev 19-årige Peter Wilson som gjorde alla målen i 3–1-segern mot Jönköping.

Peter Wilson hade bara gjort ett allsvenskt mål inför mötet med Jönköping. I dag slog han till med tre stycken och blev stor hjälte när ”Giffarna” ökade avståndet till Helsingborg på kvalplats.

– Otroligt, det är något man har längtat efter och hoppats på. Hattrick på hemmaplan inför alla kompisar, det är otroligt, säger Wilson till C More.

Nu skiljer sex poäng ner till skåningarna med fem omgångar kvar. Dessutom var segern Sundsvalls första sedan den 25 juli. En viktig självförtroendeboost inför den allsvenska slutstriden.

Tre mål på tre minuter

Wilson öppnade målskyttet i 21:a minuten efter ett missförstånd i Jönköpingsförsvaret. Högerbacken Tom Siwe glidtacklade bollen förbi en utrusande Damir Mehic, och Wilson fick öppet mål.

Spelet i den första halvleken var slarvigt och lämnade mer att önska från båda lagen. Den andra rivstartade med tre mål inom loppet av lika många minuter.

Cibickis tionde fullträff

Wilson slog till två gånger om, båda gångerna efter samarbete med Erik Larsson, och där emellan reducerade Jönköpings målkung Pawel Cibicki med sitt tionde mål för säsongen.

Johan Eklund hade en fin möjlighet att öka på norrlänningarnas målskörd ytterligare, men matchen slutade 3–1.

Trepoängen innebär inte bara att Sundsvall ökar avståndet nedåt i tabellen. Nu skiljer bara en poäng upp till just Jönköping på tolfte plats.