Gif Sundsvall tog stort kliv mot nytt kontrakt

Gif Sundsvall vann Norrlandsderbyt mot Gefle med 2-1 och tog ett stort kliv mot nytt allsvenskt kontrakt. Sundsvall har nu sju poäng ner till kvalstrecket.

Ytterbacken Dennis Olsson gav Giffarna ledningen inför hemmapubliken på Norrporten Arena redan i 7:e minuten. Olsson fick på en drömträff just utanför straffområdet och satte 1-0 precis innanför högra stolpen.

Gif Sundsvall öste på mer fler chanser men Gefle kom in i matchen mer och mer. Tommy Naurin i Sundsvalls mål pressades till flera fina räddningar. Johan Oremo fick plötsligt chansen att kvittera i 57:e, framspelad av Dioh Williams, och gjorde inget misstag. 1-1, Oremos tionde allsvenska måk i år och en riktig kalldusch för kontraktsjagande Sundsvall.

Men Sundsvall satte ny fart och till slut gav det resultat. I 72:a nickade Pa Dibba in segermålet praktiskt taget omarkerad. Emil Hedvall i Geflemålet var chanslös. 2-1-målet blev också segermålet.

Lättnaden i Sundsvallslägret var påtaglig när domaren blåste av matchen. Det här var första derbysegern på 16 år.

– Det är förlösande, vi har haft en tung period, säger målvakten Tommy Naurin till C More.

– Vi har inte vikt oss från vår spelidé eller vår tro på oss själva. Vi vinner utan att ändrat någonting och det är jäkligt gôtt att vinna på det sättet.