Glädjebeskedet: Bahoui mår bra

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s Nabil Bahoui fick hjärnskakning efter en spark mot huvudet under premiärmatchen mot Halmstad i går, men redan i dag verkar 24-åringen ha hämtat sig. ”Han mår mycket bra och har börjat få tillbaka minnet från händelsen”, säger klubbens lagläkare Karol Zyto till SVT Sport.

Det var under slutsekunderna av första halvlek i den allsvenska premiären mellan AIK och Halmstad som landslagsmeriterade Nabil Bahoui åkte på en otäck smäll. I en närkamp med Halmstads Mohammed Ali Khan fick AIK-yttermittfältaren en spark i huvudet, och lämnade planen tillsynes väldigt omtöcknad.

Glädjebeskedet: ”Mår mycket bra”

AIK:s lagläkare Karol Zyto konstaterade snabbt att det rörde sig om en rejäl hjärnskakning, men redan några timmar efter smällen började Bahoui att hämta sig och i dag låter läget betydligt mer positivt.

allsvenskan 2015

– Han mår mycket bra i dag och har hämtat sig helt från hjärnskakningen. Han börjar få tillbaka minnet från händelsen också, säger Karol Zyto till SVT Sport.

Missar två matcher

Vid en så kallad enkel hjärnskakning inom fotboll tar det normalt 6-10 dagar innan spelaren blir helt återställd. Rehabiliteringen ska följa ett schema med en stegvis ökad belastning av hjärnan, den så kallade ”Hjärntrappan”. Från att spelaren påbörjar steg 1 tar det minst sex dagar innan spelaren är matchklar.

– Nabil kommer att vila nu i några dagar. Rent teoretiskt hade vi kunnat börja med steg 1 redan i morgon, men vi har ingen brådska utan vi ger honom en extra vilodag, han kommer att börja med det på torsdag, berättar Zyto.

Det innebär att Bahoui missar bortamatchen mot Malmö FF på torsdag samt hemmamatchen mot Gefle på söndag, men läget ser betydligt ljusare ut inför bortamatchen mot Elfsborg den 21 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

allsvenskan 2015

Mer i ämnet