Glenn Nyberg får chansen att döma Bayern München-Manchester United i Champions League. Foto: Bildbyrån/TT

Glenn Nyberg uttagen att döma stormatch i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Glenn Nyberg har staplat upp stormatch efter stormatch på internationell mark. 

Nu kommer nästa stora uppdrag för domaren – Champions League-mötet mellan Bayern München och Manchester United.

– Jättekul, det är en jäkla fin match han blivit uttagen att döma, det är jättestort, säger elitdomarcoachen Martin Ingvarsson till SVT Sport. 

Glenn Nyberg, Mahbod Beigi och Andreas Söderkvist är domarteamet som fått ännu en stormatch att döma. På onsdag kliver man ut på Allianz Arena för att blåsa igång stormötet mellan Bayern München och Manchester United. 

Martin Ingvarsson, elitdomarcoach på SvFF, öser beröm över Glenn Nyberg.

– Glenn har en jättehög potential, det har varit ett enormt år för honom. Nu är det bara att fortsätta visa varför teamet ska ha dessa matcher. Men Glenn är så pass seriös att han tar en match i taget. Det ska bli spännande att se hur de tar sig an uppdraget.

Får döma ny stormatch

Den 10 juni dömde Glenn Nyberg och hans team U20-VM-finalen i Argentina. Bara veckan senare fick svenska teamet Nyberg/Beigi/Söderkvist, nästa stormatch, tredjeprismatchen i Nations League-slutspelet, Nederländerna mot Italien. 

Nu väntar alltså ännu en stormatch. 

– Alla matcher är lika viktiga men nu är de namnkunniga lag så det är en fjäder i hatten så klart, ett tecken på att han gjort något bra, säger Ingvarsson.

Förutom trion är även Adam Ladebäck uttagen som fjärdedomare. I VAR-rummet finns kollegor från Nederländerna och Spanien.

De svenska domarna får inte ge intervjuer i samband med internationella matcher. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.