Foto: Bildbyrån

Goitom nobbar AIK – klar för amerikansk klubb

Uppdaterad
Publicerad

Henok Goitom har tränat med AIK i sommar och hoppades på en comeback i Stockholmsklubben. Men Goitom tyckte inte att AIK:s kontraktsförslag var bra och skrev i stället på för San Jose Earthquakes i den amerikanska fotbollsligan, MLS.

– Det blir tyvärr inte alltid så att man får spela för sin favoritklubb och då måste livet för stunden gå vidare. Äventyret i San Jose blir ett annorlunda äventyr med en annan typ av fotboll som jag inte varit i närheten av att testa, säger den 31-årige anfallsstjärnan till Aftonbladet.

Goitom, som spelade i AIK mellan 2012 och 2015, hoppas fortfarande bli svartgul spelare igen någon gång i framtiden.

– Från min sida så ser jag fram emot och återvända till AIK i framtiden och ser verkligen fram emot och jobba med Rikard (Norling) och Björn (Wesström) för det är i AIK jag vill spela. Det löste sig inte denna gång men jag hoppas att det löser sig i framtiden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.