Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Drömlottning för IFK Göteborg i Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Karabach, från Azerbajdzjan, som IFK Göteborg ställs mot i play offen i Europa League.

Efter att ha besegrat HJK Helsingfors i returmötet på bortaplan i den tredje kvalomgången till Europa League, blev man det enda svenska lag att ta sig vidare till nästa steg mot gruppspelet.

I dag lottades mötena i play off-omgången och där ställs Blåvitt mot Karabach FK, en azerisk fotbollsklubb som vann Azerbajdzjans Premier League senast. Laget åkte ut i Champions League-kvalet i den tredje omgången mot Viktoria Plzen efter ett mållöst möte på bortaplan och 1-1-lika på hemmaplan.

Europa League

– Det fanns ju svårare motståndare som vi kunde fått. Samtidigt vet vi ingenting om den här motståndaren så nu får vi sätta oss ner och titta hur de spelar, säger Göteborgs sportchef Mats Gren till SVT Väst.

Matcherna mellan IFK Göteborg och Karabach kommer att spelas den 18 och 25 augusti och göteborgarna börjar på hemmaplan.

Svenskar i Europa League

Övriga svenska spelare som slåss om en plats i Europa League är bland andra Marcus Berg som tillsammans med den grekiska klubben Panathinaikos slog ut AIK med seger i de båda matcherna i den tredje kvalomgången. Bergs klubb ställs mot danska Bröndby i play off-omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet