Granqvist: ”Väldigt bra konkurrens”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Antonssons återbud tvingar Erik Hamrén att välja en ny mittbackskonstellation.

– Det är en fråga för Erik, det spelar inte mig någon större roll, säger Andreas Granqvist.

Mittförsvaret har varit i fokus under i sort sett hela Erik Hamréns tid som förbundskapten. Mikael Antonssons skada innebär att förbundskaptenen måste välja en ny mittbackspartner till Andreas Granqvist i EM-kvalet mot Moldavien. Pontus Jansson, Erik Johansson och Filip Helander är kandidaterna.

– Vi har väldigt bra konkurrens. Pontus, Erik och Filip är otroligt bra och har visat bra form i sina klubblag. Det är roligt när de yngre kommer upp. Vi får se vem som spelar men det ska inte vara några problem, säger Granqvist.

Herrlandslaget i fotboll

Pontus Jansson, som tog plats i Hamréns förmodade elva på dagens träning, är den enda av kandidaterna som spelat ihop med Granqvist tidigare, totalt 90 minuter i landskampen mot Frankrike i november i fjol.

–Som försvarsspelare vill man spela ihop så mycket som möjligt och lära känna varandra utan och innan, men det är så pass bra spelare så det inte ska vara några bekymmer, menar Granqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet