Foto: Bildbyrån

Guidetti: ”Resultatet inte det viktiga”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige möter Slovenien på måndagskvällen i en av två träningsmatcher inför EM. Då är resultatet inte det viktiga, enligt John Guidetti. ”Det handlar om att spela ihop sig”, säger han till SVT Sport.

Premiärmatchen i EM mot Irland är 15 dagar bort. I morgon, måndag, väntar ett första test och en första möjlighet för Erik Hamréns gäng att se var man står, då man möter Slovenien i en landskamp på Swedbank Stadion i Malmö.

– Jättekul att dra i gång det här. Kul att åka ner till Malmö och spela där, och träffa alla svenska fans inför EM. Det ska bli grymt kul, säger John Guidetti till SVT Sport.

Fotbolls-EM

Matchen mot Slovenien är en av två landskamper inför EM. Och då är inte det som står på resultattavlan det viktiga, menar Guidetti.

”Enkelt att spela med Zlatan”

– Det handlar först och främst om att bara spela in sig. Det är inte nu resultaten är viktiga utan det är en bra prestation och att man får löpa ut lite i buggarna. Bara komma ihop och lära känna varandra, det var ett tag sen vi spelade ihop.

Med stor sannolikhet får vi se dig och Zlatan tillsammans. Vad ser du framför dig med ert samarbete?

– Det vet jag inte. Jag vet inte hur startelvan ser ut, det är Erik som bestämmer. Vi får se. Men om man gör det så är det väl den enklaste uppgiften som fotbollsspelare att spela med någon som är duktig. Enklare än så kan det inte bli.

Se hela intervjun med Guidetti i spelaren ovan, där han också pratar om Champions League-finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet