John Guidettis framtid är oviss. Foto: TT Nyhetsbyrån

Celtic kontaktar Fifa – för att få Guidetti

Uppdaterad
Publicerad

Övergångspapperen hann inte fram i tid, men de var påskrivna före midnatt. Därför kan John Guidettis flytt till Celtic räddas.

Den svenske fotbollsanfallaren, som inte längre får plats i Manchester Citys trupp, hann med läkarundersökningen och påskriften till Glasgowklubben Celtic före midnatt, uppger TV4:s Fotbollskanalen som hämtat uppgifterna på sajten Celtic Network. Men Celtic fick aldrig in övergångspapperen innan transferfönstret stängde.

Men i och med att papperen skrevs på före midnatt är Celtic övertygade om att Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) ska godkänna övergången i efterhand, skriver Celtic Network.

Premier League 2014-2015

”Begära ett undantag”

Det skotska fotbollsförbundet meddelde nu på eftermiddagen att de gör allt för att hjälpa till att få övergången godkänd.

– Vi kommer att kontakta FIFA å Celtics vägnar för att begära ett undantag, så att övergången kan slutföras, säger en talesman för Skottlands FA till Sky Sports.

På väg till Halmstad

Guidetti är nu på plats i Halmstad för U21-landslagsspel. Han berättar på detta läger för aftonbladet.se att han inte har gett upp övergången.

– Klart att jag blev besviken, men det är sådant som händer. Jag hoppas att det löser sig med Celtic, annars får jag stanna i City och det är inte det sämsta, säger han.

– Tyvärr blev inte papperna klara i tid. Nu är det upp till Fifa att fatta beslut. Celtic kändes rätt. Det var bara den klubben som gällde för mig. Jag saknar att göra mål inför storpublik. Celtic hade passat mig perfekt. Jag skrev på ett låneavtal på ett år. Vi får se vad som händer nu.

Kan bli free agent

Ett alternativ för Guidetti är att han förhandlar med Manchester City om att bryta kontraktet. Därmed blir han ”free agent” och kan skriva på för Celtic trots att transferfönstret stängt.

Den 22-årige Guidetti är på tisdagen på väg till Halmstad för U21-landslagets EM-kvalmatcher mot Grekland och Turkiet den kommande veckan. I U21-truppen finns också Kristoffer Olsson som på måndagen blev klar för danska Midtjylland, utlånad från Arsenal.

John Guidetti kom till Manchester City som ungdomsproffs redan 2008. Han har därefter varit utlånad till Brommapojkarna, Burnley, Feyenoord och Stoke. På våren 2013 åt han en dåligt stekt kyckling som gav honom ett virus som höll honom borta från fotbollen i nio månader.

Övergångar i korthet

MAN UNITED I natt blev Falcao klar för Manchester United. – Jag är väldigt glad. United är den största klubben i världen, säger han i ett uttalande.

MIDTJYLLAND Den svenske U21-landslagsmannen Kristoffer Olsson lånas ut från Arsenal till danska Midtjylland fram till januari. – Det är en stor talang, säger Midtjyllands tillträdande ordförande Rasmus Ankersen till tipsbladet.dk.

MAN UNITED Nu är det klart. Den holländske VM-spelaren Daley Blind lämnar Ajax för Manchester United. Prislappen landar 160 miljoner kronor

MAN CITY Micah Richards lånas ut till Fiorentina över hela säsongen.

APOEL John Arne Riise lämnar Fulham för cypriotiska Apoel Nicosia. Riise har spelat 110 landslamper för Norge och tidigare varit i Liverpool och Roma. Han har skrivit ett tvåårskontrakt.

SUNDERLAND Den uruguayanska landslagsspelaren Sebastian Coates lånas ut till Sunderland från Liverpool under säsongen. Den 23-årige mittbacken kom till Liverpool 2011 men har bara spelat 24 matcher för laget. Sunderland lånar även argentinska mittfältaren Ricardo Alvarez från Inter, också på ett säsongslångt lån.

ARSENAL Arsenals Emmanuel Frimpong, som senast varit utlånad till Barnsley, har skrivit på ett treårskontrakt med ryska Ufa.   

OLYMPIAKOS En av Malmös motståndare i Champions League lånar anfallaren Kostas Mitroglou från engelska Fulham den här säsongen, skriver Champion- ship-klubbens hemsida. Mitroglou, som haft skadebesvär, var med i Greklands VM-trupp i Brasilien.

HERTHA BERLIN Norrmannen Per Ciljan Skjelbred, 27, återvänder efter att ha varit utlånad till Hamburg den senaste säsongen. Han spelar på mittfältet.

FEYENOORD Holländske mittfältaren Karim El Ahmadi, 29, värvas från Aston Villa.

TRABZONSPOR Waris Majeed, som gjorde succé i Häcken ansluter till den turkiska klubben. Han kommer närmast från franska Valenciennes dit han varit utlånad från Spartak Moskva.

BURNLEY Nykomlingen i Premer League värvar den skotske landslagsmannen George Boyd från Hull.

ATL MADRID Champions League-finalisten förstärker sitt anfall med Alessio Cerci från Torino. Den italienske landslagsmanne är klar för tre år.

MANCHESTER UNITED Anfallaren Javier ”Chicharito” Hernandez lånas ut till Real Madrid resten av säsongen 2014/2015.

TORINO: Den 34-åriga veteranen Amauri – född i Brasilien, en landskamp för Italien – är klar för sin tionde italienska klubb. Han lämnar Parma för spel i Torino och har tidigare även representerat Napoli, Piacenza, Empoli, Messina, Chievo, Palermo, Juventus och Fiorentina.

MILAN Marco van Ginkel, med två landskamper för Nederländerna på meritlistan, gör som Fernando Torres – lämnar Chelsea och går till Milan på lån. ”Jag är glad över att vara här. Jag vill ha speltid och i Milan får jag chansen att spela mot starka lag i en fantastisk liga”, säger den 21-åriga mittfältaren till den italienska klubbens webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet