Sam Johnson gjorde 2–0 till Djurgården. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Guldfest när Djurgården vann

Uppdaterad
Publicerad

Först hyllades den förre stjärnan Simon Tibbling.

Sedan tog de nuvarande stjärnorna en betryggande seger.

Djurgårdens supportrar hade all anledning att jubla i dag.

Djurgården vann med 2–0. Och Simon Tibbling (samt Örebros andremålvakt Jacob Rinne) hyllades för U21-EM-guldet. Det var minst sagt bra stämning på Tele2 Arena när allsvensan återupptogs.

Djurgården, stöttade av över 13 000 åskådare, avgjorde matchen tidigt.

Allsvenskan 2015

Mål på halvvolley    

Redan efter mindre än fem minuter gav Daniel Berntsen laget ledningen. Och knappa kvarten senare gjorde Sam Johnson 2–0 med en stenhård halvvolley.

Därefter pressade Örebro under långa stunder hårt på för en reducering. Men de chanser de väl skapade tog Dif-målvakten Kenneth Höie hand om på ett säkert sätt.

– Det börjar riktigt dåligt. Men jag tycker att vi äter oss in i matchen, säger Örebros Nordin Gerzic, som ansåg att förlusten var onödig:

– Vi slarvar där vi har sagt att vi inte ska slarva. Det är där vi släpper in mål. Vi har oss själva att skylla. Men förutom starten tycker jag att vi spelar bra. Men vi måste göra mål. Det gäller att sätta chanserna.

Mushewki brände dubbelt

Djurgården var under slutskedet nära 3–0. Bland annat hade Nyasha Mushekwi två jättelägen.

I och med segern avancerar Djurgården, i alla fall tillfälligt, till fjärde plats i tabellen. Malmö är en poäng efter, men har en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet