Guldfesten i Malmö i natt

Uppdaterad
Publicerad

Redan på kvällen hade supportar samlats för att vara med att fira MFF:s 19:e SM-guld inne i centrala Malmö. Det dröjde dock till klockan 01 i natt innan Malmös färska guldspelare kom till guldfesten på nattklubben Hipp. ”Nu ska vi in här och fortsätta och fira”, sa en glädjerusig Markus Rosenberg till SVT Sport.

Malmös spelare började förstås fira guldet redan på plats i Falkenberg och fortsatte sedan i spelarbussen hela vägen hem. Första stoppet i Skåne var Swedbank Stadion där en del fans mötte upp. Det dröjde långt in på natten innan de anlände till nattklubben Hipp inne i Malmö där fans hade väntat länge på att få en chans att fira sina hjältar.

– Det känns lika bra som senast, sa en lycklig Markus Rosenberg när han klev av bussen och var på väg in till festen.

Läs mer: Nannskog: ”Malmös bredd avgjorde”

– Nu ska vi in här och fortsätta och fira. Det är härligt, det är som 2014, vi fixar guldet tidigt och då har man massa veckor på sig att fira, säger Rosenberg.

Hånade rivalen Blåvitt

Väl inne på nattklubben började sången ljuda. ”Mästarna från Malmö – här är vi”, sjöng spelarna från ett podie.

– Guldet är tillbaka! konstaterade Erdal Rakip.

Och sedan tog fansen över ramsorna och då blev det mycket hån mot ärkerivalen IFK Göteborg. Rivaliteten är lång mellan klubbarna och nu när Malmö bärgade sitt 19:e SM-guld passerade de Blåvitts 18 titlar.

Läs mer: Här är Malmö FF:s guldtrupp

Det var inte MFF-fansen sena att påminna om.  ”Var är änglarna Var är änglarna från Götet” och ”Hör ni sången Göteborg, hör ni sången, hör ni sången Göteborg”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.