”En perfekt klubb för mig” Foto: Bildbyrån

Guldhjälten klar för tyska storklubben

Uppdaterad
Publicerad

Pernille Harder, som blev vald till mest värdefulle spelare i damallsvenskan under Fotbollsgalan, har nu hittat en ny klubb. Den före detta Linköpingsguldhjälten kommer att spela i det tyska storlaget Wolfsburg.

”Det är en perfekt klubb för mig. Wolfsburg är en mycket professionell klubb med det bästa laget i Europa och världen. Med flytten kan jag ta nästa steg i min utveckling och jag hoppas jag kan hjälpa laget nå nya titlar”, säger danskan till klubbens hemsida.

Pernilla Harder, som i lördags även röstades fram till damallsvenskans bästa spelare av spelarna själva, har skrivit på ett kontrakt fram till den sista juni 2019.

I Wolfsburg spelar sedan tidigare bland andra Nilla Fischer.

Eskilstuna värvar från Skottland

Eskilstuna United fortsätter att vässa sitt lag inför damallsvenskan 2017.

Hanna Glas, Sarah Bergman och Petra Johansson (comeback) har redan skrivit på, nu är det Fiona Browns tur.

Den 21-åriga mittfältaren/forwarden kommer närmast från skotska Glasgow Rangers.

”Jag är glad att ha skrivit på för Eskilstuna United. Efter att ha mött dem i Champions League är jag väl medveten om kvaliteten på klubben både på och utanför planen och jag är verkligen tacksam att få den här chansen. Jag ser fram emot att sätta igång säsongen”, säger Fiona Brown i ett pressmeddelande.

Kontraktet sträcker sig över 2017.

Eskilstuna slog i höstas ut Glasgow Rangers i 16-delsfinalen i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.