Halmstad tog viktig seger mot Häcken. Foto: TT/discovery+

Sent avgörande när Halmstad tog steg mot säkrat kontrakt

Halmstad jagade poäng i hopp om nytt allsvenskt kontrakt.

Borta mot Häcken tog man tre livsviktiga pinnar när Hisingslaget besegrades med 3-2.

I den 15:e minuten fick Halmstad straff efter att Kristoffer Lund Hansen täckt bollen med armen.

Marcus Antonsson tog ansvaret från elva meter och tryckte dit 1-0.

Men på bara några minuter skulle bortalaget tappa sin ledning. Först nickskarvade Jasse Tuominen in 1-1 och strax innan halvtidspausen sköt Leo Bengtsson in 2-1 vid den första stolpen, ett mål som inte såg helt otagbart ut för Halmstadsmålvakten. Bengtsson har nu gjort mål i tre raka allsvenska matcher.

– Som i den formen jag är i så är det bara att skjuta när man får bollen i det läget. Vi maler ner dom och gör två mål, säger Leo Bengtsson till discovery+ i halvtid.

Utjämnat

Bottenlaget Halmstad är i starkt behov av poäng och kvarten in i andra kom den viktiga kvitteringen. Ett inlägg från vänster nådde hela vägen till Sadat Karim, som nickade in bollen i mål.

Efter kvitteringen stod matchen och vägde. Då slog Halmstads Emil Tot Wikström till med sitt första allsvenska mål. 3-2 till bortalaget som också lyckades hålla ut till slutsignal. Mycket tack vare målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist, som gjorde två avgörande reflexräddningar på tilläggstid.

– Det var otroligt sköna räddningar och tre poäng som är...det är obeskrivligt, säger målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist till discovery+.

För Halmstad innebär vinsten att man klättrar från kvalplats till en tolfteplats i en något haltande tabell. Det är också lagets första allsvenska seger sedan den 22 augusti.

KLIPP: Här slår Banda till med drömmål (23 oktober)