Jubel i HBK efter kvitteringen. Foto: Bildbyrån

Halmstad kvitterade med tio man

Uppdaterad
Publicerad

Det såg nattsvart ut för Halmstad i slutminuterna i det allsvenska kvalet mot Helsingborg. Men med tio man lyckades man kvittera genom ett självmål av HIF-spelaren Frederik Helstrup som sprang mot eget mål och oturligt nog blev målskytt. Nu lever matchen inför returen på söndag efter 1-1 på Örjans vall.

– Det är egentligen en besvikelse eftersom vi var så bra i första halvlek men jag tycker att killarna visar bra moral, förutom vid utvisningen, och skönt att det lever, säger HBK:s tränare Janne Jönsson till C More.

Efter att HIF tagit över matchen i andra havlek fick Adam Eriksson praktträff i den 74:e minuten med sin vänster från 25 meter och bollen seglade in i en båge in i det högra krysset utom räckhåll för målvakten Stojan Lukic och ett par tusen tillresta HIF-fans jublade i kvällskylan över 1-0.

”Vi måste vinna på Olympia”

– Matchen är fortfarande öppen. Vi måste vinna på söndag på Olympia, så enkelt är det. Det är en massa saker som vi måste göra bättre, säger HIF:s tränare Henrik Larsson och såg ganska bister ut.  Det räcker dock med 0-0 på Olympia för att Helsingborg fortsatt ska förbli allsvenskt.

Ett par minuter efter HIF:s ledningsmål blev HBK reducerade till tio man efter att Adnan Kojic dragit på sig sitt andra gula kort när han var för sen in i en duell bakifrån. Då talade allt för Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.