Janne Jönsson tackar fansen efter kvalsegern Foto: Bildbyrån

Halmstads firande – ett kallbad

Uppdaterad
Publicerad

Halmstads bragdartade vändning mot Helsingborg har hamnat i skymundan efter skandalscenerna på Olympia då fans gav sig på Jordan Larsson. Comebacken till Allsvenskan har hittills firats sparsamt.

”I dag kommer vi ha en samling och kanske ta ett kallbad”, säger Halmstads tränare Janne Jönsson.

Halmstad BK vände och vann ett dramatiskt kval mot Helsingborg där den unge dansken Markus Mathisen avgjorde med sina första två mål för klubben i slutminuterna. Men något vilt firande efter matchen blev det inte.

– Vi hade en spontan middag i går men det var rätt lungt. I dag har vi samling vid 11 och kanske tar vi ett kallbad. På fredag blir det klubbfest, säger Halmstads tränare Janne Jönsson.

”Känner för Helsingborg”

Det blev skandalartade scener efter slutsignalen då Helsingborgs målskytt Jordan Larsson attackerades av Helsingborgs supportrar och planen och läktarna fick utrymmas.

– Det är jättetrist! Det tråkiga tog överhand och tog udden av vår glädje.  Jag känner verkligen för Helsingborg nu som har en sådan fin arena och klubb. Vi fick snabbt tacka våra fans och lämna planen, säger Janne Jönsson.

10-12 miljoner till Halmstad

Avancemanget från Superettan till Allsvenskan innebär 10-12 miljoner extra för Halmstad. Janne Jönsson menar att klubben är redo.

– Vi har jobbat parallellt med olika scenarion och har förberett en allsvensk plan. Organisationen kommer ändras lite och vi kommer fylla på med lite spelare,

Laget kommer inte finnas på plats under måndagens fotbollsgala, men kommer representeras av ordförande Tony Karlsson och klubbchefen Susanne Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.