Foto: Bildbyrån

”Hammarby är svårbedömda”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll tar Gefle sig an Hammarby på ett fullsatt Gavlevallen. Gefles tränare Roger Sandberg har en bra känsla inför matchen men har svårt att bedöma Hammarby efter vårsäsongens blandade resultat, spelarförluster och skador.

Hammarby kommer till kvällens fullsatta omstart på Gavlevallen med en minst sagt svajigt vårsäsong i ryggen. Efter två vinster och en oavgjord match började uppförsbacken för nykomlingarna vars resultat uteblev trots förbättrat spel.

– De sista fyra matcherna innehåller bättre sekvenser totalt än de fyra första matcherna när vi tog sju poäng. Det är svårt för många att förstå, men det är så fotboll fungerar, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand till hammarbyfotboll.se.

Allsvenskan 2015

Hammarby har under uppehållet fokuserat på att hitta tillbaka till en positiv trend – men har även ställts inför en hel del förändringar. Marko Mihajlovic har spelat klart i Hammarbytröjan och förstamålvakten Johannes Hopf lämnade klubben för turkiska Genclerbirligi och ersattes av den isländske målvakten Ögmundur Kristinsson.

Skadedrabbad omstart

I premiären får Hammarby klara sig tre spelare: Pablo Piñones-Arce, som nyligen har opererats i underbenet och beräknas vara tillbaka först om tre månader, Kennedy Bakircioglu och Oliver Silverholt förklarar Nanne Bergstrand på Hammarbys hemsida. Tre tunga avbräck som bäddar för nya ansikten. Hammarbys Dusan Jajic och Isac Lidberg fick 10 minuters speltid i lördagens träningsmatch mot Åtvidaberg och kommer med största sannolikhet spela även i kväll.

– De är säkert aktuella inför Geflematchen, säger Bergstrand.

Svårbedömt motstånd

Med Hammarbys ojämna spel, skador och spelarförluster ställs Gefle inför en svårbedömd match.

– De är svårbedömda i sina bästa stunder. De hade en tung period innan uppehållet samtidigt som de gjorde en bra sista match när de förlorade mot Göteborg. De visar i sina bästa stunder att de är ett väldigt bra allsvenskt lag. Vi ska försöka göra de till ett mindre bra lag i denna match, säger Gefles tränare Roger Sandberg till gefleiffotboll.se och fortsätter:

– Mot Hammarby så handlar det om att bromsa dem, för de vill ha ett högt tempo och ett böljande spel. Där får vi försöka hitta en variation och dra ner tempot emellanåt.

Gefle kommer till skillnad från Hammarby till kvällens match med en stark vårsäsong i bagaget. Nanne Bergstrand har motståndet klart för sig.

– De har varit väldigt stabila när de har kunnat spela med det bästa laget. De har ändrat lite i sitt spel efter tränarbytet och spelar mer varierat och inte lika kvickt på forwards som tidigare. De har två yttermittfältare som kommer in en hel del i banan och är kreativa. Det är ett bra allsvenskt lag, säger Nanne Bergstrand.

Matchen börjar 19.05 i kväll och Gavlevallen kommer vara fullsatt för andra gången den här säsongen med hjälp av 1 600 tillresta Hammarbysupportrar.

– Det är otroligt kul när Gavlevallen är full. Vi ser fram emot matchen och det är en viktig match att bygga en positiv känsla på, säger anfallaren Johan Oremo till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet