Foto: TT Nyhetsbyrå

Hammarbys sportchef: ”Skönt att ha supportrarna i ryggen”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag tar Hammarby upp jakten en allsvensk plats, hemma mot Jönköping, och sportchefen Mats Jingblad räknar med ett starkt publikstöd. – De bär fram oss även under de perioderna i matcherna när man inte är på topp, säger han till SVT Sport.

Tabelltvåan Hammarby tar emot Jönköping i årets sista seriematch. Hammarbys sportchef Mats Jingblad lät optimistisk när SVT Sport träffade honom på Årsta IP.

Hur är känslan?

Superettan

– Vi har ju allting i egna händer. Vi har en hemmamatch inför fullsatta läktare och där i stort sett alla kommer stötta och heja på vårt lag och Bajen är nummer ett.  Jag tycker att det känns väldigt bra, säger Jingblad.

”Göra allt vi kan för att vinna”

– De (supportrarna) bär fram oss även under de perioderna i matcherna när man inte är på topp. Det går ju alltid lite böljande och då är det skönt att ha supportrarna i ryggen.

Vinner ni på söndag?

– Det känns bra och vi kommer givetvis att göra allt vi kan för att vi ska vinna.

– Jag hoppas att jag är lika glad på måndag som i dag. Då blir det ju bra på söndag också, avslutar Jingblad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet