Foto: Bildbyrån/CMore

Hammarby vände – tack vare drömmål

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården inledde målskyttet.

Men Hammarby vann.

Och de gjorde det snyggt.

2–1 – efter två riktigt läckra mål.

Djurgården gjorde det första målet i det första Stockholms-derbyt i årets  allsvenska. I den 26:e minuter gjorde Sam Johnson 1–0. Han tog hand om ett fint inlägg och avslutade säkert.     

Ledningen höll de halvleken ut, men i andra halvlek var det Hammarby som inledde bäst. Först, efter knappt tio minuter, sköt Kennedy Bakircioglü (som träffade ribban minuten innan 0–1) läckert ett skott som gick in nära krysset.       

Allsvenskan 2015

Besara klackade

Drygt fem minuter senare kom 2–1. Ett inlägg touchade på en djurgårdare och gick fram till Nahir Besara som klackade in bollen strax invid stolpen.

– Jag tänkte att jag inte skulle vara Kennedy, utan tänkte vara lite bättre. Jag försökte vända, men sen chansade jag bara med en klack, säger han till C More.

– Den satt perfekt, så jag är glad, säger han till SVT Sport.

Träffade kryssribban

2–1 stod sig matchen ut, men det saknades inte chanser efter Besaras mål. Bland annat sköt Kennedy Bakircioglü en frispark i kryssribban i den 85:e minuten.

Efter slutsignalen utbröt ett stort jubel på den utsålda arenan, som främst innehöll Hammarby-supportrar då de stod som hemmalag.

– Vi är starka och kommer tillbaka i andra halvlek och håller det vi lovade i halvlek, att vi skulle vända. Vi gör det jäkla bra och har underbara fans som ger energi och stöd, säger Bakircioglü till C More, och berättar att han njöt av matchen:

– Det är fantastiskt! Helt magiskt! Det är verkligen helt magiskt. Det är de här matcherna man älskar att spela.

Vände i cupen också

Detta var andra gången som Hammarby vände 0–1 till 2–1 i ett derby den här säsongen. Även i svenska cupen, mot AIK, gjorde de det.

– Det är välidgt gott att ha med sig och påminna spelarna om. Vi har vänt oerhört många matcher och det säger något om spelarna, säger tränaren Nanne Bergstrand till C More.

Farhågorna om supportebråk infriades inte. Däremot blev båda halvlekarna rejält försenade efter tända bengaler som gjorde planen rökfylld. Inför den första halvleken gick till och med brandlarmet igång. Arenan behövdes dock inte utrymmas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet