”Guidetti är inte aktuell att starta”

Uppdaterad
Publicerad

John Guidetti ser inte ut att få plats i förbundskapten Erik Hamréns startelva i EM-kvalmatcherna mot Liechtenstein och Moldavien. ”John kanske inte är aktuell att starta men jag ser honom som en väldigt spännande joker”, säger Hamrén på dagens presskonferens.

Herrlandslaget har samlats i Stockholm för att förbereda sig för EM-kvalmatcherna mot Liechtenstein och Moldavien. Med i truppen finns U21-guldspelaren John Guidetti som nyligen gjorde sitt första mål i La liga – mot storlaget Barcelona. Men i förbundskapten Erik Hamréns startelva verkar han inte få plats.

– Alla är aktuella att spela. John kanske inte är aktuell att starta men jag ser honom som en väldigt spännande joker. Jag kanske ändrar mig under de här dagarna, det är möjligt, sa han på dagens presskonferens.

Herrlandslaget i fotboll

Guidetti: ”Nöjd med den speltid jag får”

Guidetti säger till SVT att han är nöjd över att bara vara på plats. 

– Jag är nöjd med den speltid jag får, om det är noll minuter, en minut eller från start. Jag är här för att försöka bidra och göra min grej.

Efter de svidande EM-kvalförlusterna mot Ryssland och Österrike ligger Sverige trea i gruppen. Två poäng bakom tvåan Ryssland och en poäng före fyran Moldavien.

Sverige möter Liechtenstein borta den 9 oktober och Moldavien på hemmaplan den 12 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet