Erik Hamrén och Sebastian Larsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige redo för en straffrysare

Uppdaterad
Publicerad

I morgon kväll avgörs ifall Sverige går till fotbolls-EM eller inte.

Och svenskarna har övat inför en eventuell straffläggning.

”Det är säkert inte alla som vill slå en straff”, säger Sebastian Larsson på dagens pressträff.

Sverige är redo ifall morgondagens kvalrysare går till straffläggning. En del av spelarna har stannat kvar efter träning för att träna extra.

– Vi har ett antal bra straffskyttar och hakar gärna på U21:s fina trend från i somras om det nu går så långt, säger förbundskapten Erik Hamrén.

EM-kval fotboll

Veteranen Sebastian Larsson, som missade en straff mot Ryssland i EM-kvalet förra året, kliver gärna fram.

”Gäller att vara stark nog”

– Det är ett mentalt spel när det är inför fullsatta läktare och en EM-biljett står på spel. Alla spelare vet att situationen kan uppstå, då gäller det att vara stark nog att klara det, säger han.

Om Erik Hamrén själv får välja slipper han gärna straffar.

– Min ambition är att det inte ska gå så långt. Men vi har givetvis koll på Danmarks straffskyttar och hur målvakten Kasper Schmeichel har agerat. Jag är övertygad om att de har tittat på oss också, säger han.

”Magkänslan är jättebra”

Jimmy Durmaz har en bra känsla i kroppen inför morgondagens avgörande men menar att Sverige måste vara smartare i vissa lägen.

– Magkänslan är jättebra, den säger att vi kommer ha ett leende på läpparna i morgon kväll också. Att vi ägde det mesta av första matchen betyder mycket. Det är ju samma spelare vi möter, säger han till SVT Sport.

Se hela presskonferensen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet