Erik Hamrén har inte varit i kontakt med Norges fotbollsförbund. Foto: Bildbyrån

Hamrén: ”Ej varit i kontakt med Norge”

Uppdaterad
Publicerad

Det ryktas om att det är Erik Hamrén som ska ta över efter Per-Mathias Högmo som förbundskapten för Norge. Men till SVT Sport säger nu Hamrén själv att han inte har haft någon kontakt med norska fotbollsförbundet.

Den hårt kritiserad Per-Mathias Högmo lämnade tidigare i dag sin post som förbundskapten för Norge. En längre tid av misslyckade resultat var bakgrunden till beslutet, som skedde i samråd mellan parterna.

På presskonferensen sade Terje Svendsen, ordförande för det norska fotbollsförbundet (NFF), att de direkt startar processen med att finna en ny förbundskapten.

VM-kval fotboll

– Vi har ingen tidsplan, men vi vet självklart att vi har nästa landskamp i mars och hoppas att vi är klara innan dess, säger Svendsen.

En het kandidat är ingen mindre än Sveriges förre förbundskapten, Erik Hamrén. Som under tisdagen eldade på ryktet när han satte sig på ett plan till Oslo.

– Jag var en tur till Oslo men det handlade inte om förbundskaptensjobbet, sade han till Expressen.

”Har ej varit i kontakt”

Och nu kommer en ny dementi från 59-åringen. I ett SMS till SVT Sport skriver Hamrén följande:

”Jag har ej varit i kontakt med NFF”, skriver han.

En annan kandidat det spekuleras om är FC Köpenhamn-tränaren Ståle Solbakken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet