Hamrén: ”En bra insats”

Uppdaterad
Publicerad

Två mål framåt, noll insläppta. Sverige tog tre viktiga poäng borta mot Moldavien i EM-kvalet och dagen efter segern var förbundskapten Erik Hamrén nöjd med lagets insats. – 2-0 räcker bra i en sådan match, säger han till SVT Sport.

Allt annat än en seger mot Moldavien hade varit en klar missräkning. Och Sverige lyckades leverera.

– Defensivt har vi en bra balans och håller dem från stora målchanser, säger Erik Hamrén med ett dygns distans till matchen.

EM-kval fotboll

Ställningen i halvtid var 0-0, men i andra halvlek frälste Zlatan Ibrahimovic Sverige med två mål, det första en tekniskt skicklig nick som föregicks av en misslyckad utspark av Moldaviens målvakt, det andra på straff.

– Jag tycker vi hade bud på mer, menar Hamrén.

Sett till det så pass stora bollinnehav ni hade, hur bedömer ni er förmåga att skapa egna målchanser?

– Med tanke på att vi möter ett så pass defensivt starkt lag som inte hade släppt in ett enda spelmål så långt så är jag nöjd. Vi kom till X antal målchanser som känns bra, men visst önskar man alltid som tränare att laget ska kunna göra fler mål. Vi hade flera inläggslägen som fastnade på första block, där kunde vi ha gjort det bättre, men 2-0 räcker bra i en sådan här match.

”Klarar mittbacksfrågan bra”

Inför mötet med Moldavien tvingades Mikael Antonsson lämna återbud och Pontus Jansson lämna truppen under pågående samling, båda på grund av skador. Dessutom blev Andreas Granqvist utvisad mot Moldavien och missar därmed den kommande kvalmatchen, mot Montenegro i juni.

Vad betyder de förändringar som ni har tvingats göra, och kommer att tvingas göra, för tryggheten i laget?

– Vi visar igår att vi klarar av att hantera en ändring och vi kommer visa det framöver. Det har tyvärr varit många änringar under min tid som förbundskapten och det är ingenting som man önskar, men jag börjar bli rätt van vid att ändringar sker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet