Hamrén myser av Zlatans ansvarstagande

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics facit: två mål och en assist – på en och en halv match.

Förbundskapten Erik Hamrén är dock inte förvånad.

– Det har jag slutat att bli. Jag blir desto mer imponerad, sade han under dagens presskonferens.

”Det kliar inte någonstans”. Det var Zlatan Ibrahimovics ord om turbulensen i Frankrike som uppstod efter svenskens verbala attack mot Frankrike och domaren Lionel Jaffredo efter Paris SG:s 2-3-förlust mot Bordeaux.

Att situationen inte har påverkat lagkaptenen visade han under landslagsamlingen.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Ibrahimovic gjorde två mål i 2-1-segern i EM-kvalmötet med Moldavien och följde upp med ett mål och en framspelning i vänskapsmatchen mot Iran (3-1).

– Han är en fantastisk fotbollsspelare. Det sade jag redan när jag tillträde som förbundskapten; har vi en världsstjärna måste vi försöka utnyttja honom så mycket som möjligt och få det att fungera för honom, sade Erik Hamrén.

Det var inte bara på planen som förbundskapten gillade vad han såg.

Även vid sidan av matcherna tog Ibrahimovic stort ansvar och såg till att truppens nya spelare kom in gruppen och förstod vad som krävs för att spela i landslaget.

– Tycker han tog ansvar för gruppen på ett fantastiskt sätt, sade Hamrén.

– Det gör många av de äldre också. Det är kul att se Johan (Elmander), Kim (Källström) och Isak (Andreas Isaksson), de som har varit med länge, hur de jobbar med de yngre spelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet