Hamrén: ”Zlatans betydelse är enorm”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Hamrén hyllar Zlatan Ibrahimovic efter beskedet om att han slutar i landslaget efter EM. ”Hans betydelse är enorm”, säger Hamrén.

Det var på en presskonferens under tisdagen som Zlatan Ibrahimovic meddelade att han slutar i blågult efter EM-slutspelet. Matchen mot Belgien kan därmed bli hans sista för landslaget.

Efter beskedet hyllade Erik Hamrén sin landslagskapten.

Fotbolls-EM

– Jag skulle behöva en egen presskonferens bara för det. Det skulle jag kunna snacka länge om. Enormt är det jag kan säga, säger Hamrén appropå vad Zlatan betytt för svensk fotboll.

– Hans betydelse för svensk fotboll går nog inte mäta i någonting. Det är fantastiskt det han presterat och gjort för Sverige, fortsätter Hamrén.

Erik Hamrén berättar att han fick reda på Ibrahimovic besked i dag.

– Däremot när jag ringde honom i januari, februari och talade om att jag skulle sluta så sa han att det gör nog jag också. Men det definitiva beslutet fick jag här i dag.

Hör Hamrén och Zlatan i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet