”Han är född för att spela i United”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic bekräftade på torsdagen att han är klar för Manchester United. Reaktionerna fortsätter att strömma in – och många tror på en succé.

– Han är född för att spela i United, säger klubblegendaren Peter Schmeichel till BBC.

– Man behöver spelare som sticker ut, som är som ett torn. Vi hade Cantona på 90-talet, en väldigt viktig period i klubbens historia. Nu är det dags för någon sådan igen. Jag tror Zlatan passar bra in där, säger Peter Schmeichel.

– Det går inte att säga att han bara varit bra i franska ligan, han har gjort det i hela Europa, fortsätter dansken.

”Kan fixa det”

Han får stöd av Paul Scholes, en annan klubbikon.

– Det är spännande. Vi vet visserligen att han bara har ett eller två år kvar, men han är i bra form och har bra karisma och karaktär. Han kan fixa det, utan tvivel.

Även Lars Lagerbäck, EM:s kanske hetaste förbundskapten, tror på framgångar för svensken i klubben.

– Om du tittar på hans CV lär det bli bra för honom och United. Den enda klubben har inte riktigt gjort succé i är Barcelona. Han har stora chanser att göra det bra om han håller sig i form och slipper skador, säger Lagerbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.