Per Bystedt föreslås bli ny AIK-ordförande. Foto: Bildbyrån

Han föreslås som ny ordförande i AIK

Uppdaterad
Publicerad

Valberedningen i AIK har prestenterat sitt förslag till styrelser i AIK FF och AIK Fotboll AB. Och man föreslår en total utrensning, med Per Bystedt som nygammal ordförande.

För snart två veckor sedan meddelade AIK Fotbollsförening att hela styrelsen avgår, och att ett extrainsatt möte ska hållas den 15:e december.

Kort därefter kallade också AIK Fotboll AB till extra bolagsstämma. Nu har valberedningen kommit med sitt förslag, och det blir i sådana fall en total utrensning med Per Bystedt som ny ordförande i både AIK FF och AIK Fotboll AB.

”Vi tror att en gemensam styrelse skapar bäst förutsättningar för AIK Fotboll att lyckas. En styrelse med tydliga roller och gemensamma mål”, skriver valberedningen och nomineringskommittén på klubbens hemsida.

Sparkade Norling 2008

Bystedt är inte ny i AIK-kretsar. Mellan 2006 och 2009 var han ordförande i klubben och sparkade då Rikard Norling, som nu är huvudtränare i AIK igen.

Den förre AIK-spelaren och AIK-tränaren Patrick Englund föreslås också väljas in i styrelsen. Under lördagen meddelade nuvarande ordföranden i AIK FF och AIK Fotboll AB, Johan Segui, att han inte kommer fortsätta i styrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.