Här är de hetaste fotbollsryktena

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic till Real Madrid?

Sergio Ramos till Manchester United?

Och var hamnar egentligen John Guidetti?

Silly season är i full gång. Här listar SVT Sport de hetaste ryktena just nu.

Den galna säsongen är i full gång i fotbollsvärlden. Ryktena om vilka spelare som ska gå vart är i full gång.

Vilken klubb kommer att värva vilka spelare?

Ryktena kommer förmodligen att fortgå ett tag. Men här listar i alla fall SVT Sport tio av spelarna som det ryktas mest om just nu.

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG

Ryktas till: Milan, Real Madrid

Ingen sommar utan rykten kring Sveriges bästa fotbollsspelare. Jämfört med andra somrar har det varit relativt lugnt kring PSG-stjärnan. Men det har viskats en del om Milan, där bland annat Silvio Berlusconi har sagt att Zlatan är välkommen tillbaka. Även Real Madrid har rykats vara intresserat av anfallaren. Deras före detta ordförande Ramón Calderón skriver på Twitter att det finns goda möjligheter att Zlatan flyttar dit.

Sergio Ramos, Real Madrid

Ryktas till: Manchester United, Manchester City

Under hela sommaren har den spanske backen ryktats vara missnöjd med att Real inte velat förlänga hans kontrakt och därför vara på väg bort från Real Madrid. Manchester United uppges vara det hetaste alternativet, även om Ramos själv – och hans mamma – har förnekat att han förhandlar med någon. Även Manchester City sägs vara med i jakten.

Edin Dzeko, Manchester City

Ryktas till: Roma, Sevilla

Bosniens störste stjärna har länge varit ryktenas man. Italienska medier har skrivit att anfallaren är överns med Roma, men även Sevilla – som har tappat Carlos Bacca – ska vara intresserat av Dzeko.

Thomas Müller, Bayern München

Ryktas till: Manchester United, Real Madrid.

2010 års VM-skyttekung kan vara på väg från Bayern München. Enligt tyska Sport 1 ska Manchester United ha lagt ett bud på 764 miljoner kronor. Även Real Madrid ska vara intresserat av anfallaren.

Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Ryktas till: Paris SG

Precis som vanligt florerar en del rykten kring Cristiano Ronaldo. Bland annat ska PSG, som nyligen friades Financial Fair Play-målet hos Uefa (vilket öppnar upp för fler värvningar) enligt France Football förbereda ett jättebud på Ronaldo. Sedan så uppges Manchester United – som vanligt – vara suget på att hämta tillbaka portugisen.

John Guidetti, klubblös

Ryktas till: Sporting Lissabon, Sevilla, Schalke 04

Efter att kontraktet med Manchester City gått ut är den nyblivne U21-EM-vinnaren Guidetti fri att gå var han vill. Sporting Lissabon har länge ryktats vara intresserat av Guidetti – som talat sig varm om den klubben. Den senaste veckan har även Sevilla och Schalke 04 uppgetts jaga den svenske anfallaren.

Roberto Soldado, Tottenham

Ryktas till: Villarreal, Galatasaray

Förväntningarna var stora när Soldado 2013 kom till Tottenham. Men han har inte motsvarat förväntningarna och verkar nu vara på väg bort. Bland annat ska Villarreal och Galatasaray rycka i den förre målsprutan.

Gonzalo Higuain, Napoli

Ryktas till: Arsenal, Manchester United, Liverpool, Milan, Chelsea.

Med sina 18 mål blev Higuain Serie A:s fjärde bästa målskytt den gångna säsongen. I och med att de missade Champions League sägs han nu vilja lämna klubben. Gazzetta dello Sport har skrivit att Arsenal är redo att lägga ett bud på över 560 miljoner kronor. Även Manchester United, Liverpool, Milan och Chelsea har kopplats samman med honom.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn

Ryktas till: Liverpool, Roma, Aston Villa

Efter en succéartad säsong i Köpenhamn och ett lyckat U21-EM tyder allt på Augustinsson lämnar Danmark. Liverpool har varit det laget som det har ryktats mest om, men även Aston Villa har nämnts. Hans agent Per Jonsson har sagt till diverse medier att 15-20 olika klubbar har aviserat sitt intresse.

Paul Pogba, Juventus

Ryktas till: Barcelona, Manchester City, Chelsea, Paris SG

Juventus franske stjärna är högvilt. Allra mest har det ryktats om Barcelona, som dock sägs köpa honom först nästa sommar. Men de är inte ensamma om att vara intresserade av 22-åringen. PSG, Manchester City och Chelsea hör till klubbarna som uppges vara redo att betala stora pengar för hans tjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.