Här är experternas elva

Uppdaterad
Publicerad

I dag avgörs Sveriges viktiga EM-kvalmatch mot Österrike.

Den här startelvan vill SVT Sports experter se på Nationalarenan.

Jämfört med de elva som startade vid förlusten mot Ryssland gör Daniel Nannskog och Markus Johannesson flera förändringar.

Förutom att spelsystemet ändras till 4-4-2 väljer expertduon att flytta Pierre Bengtsson från höger- till vänsterback, Sebastian Larsson flyttas ner från mittfält till backlinjen, Kim Källström ersätter Pontus Wernbloom, Erkan Zengin som vänstermittfältare och Zlatan Ibrahimovic bildar anfallspar tillsammans med Marcus Berg.

Fotbollskväll

– Vi var inne på Anton Tinnerholm inför matchen mot Ryssland, men Sebastian Larsson med sin högerfot och erfarenhet ihop med Emil Forsberg kan såra Österrike. För Österrike anfaller mycket på sin vänsterkant, säger Johannesson.

Eftersom Zlatan Ibrahimovic fortfarande är lite osäker till start så kan Nannskogs och Johannessons anfallspar förändras.

– Ersättaren blir Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin är naturlig. Men Ola har en bra relation med Berg, de har spelat mycket ihop tidigare och de känner varandra. Och jag tror att Erik Hamrén har en förkärlek till Toivonen. Jag är säker på att Sverige kommer att spela 4-4-2 oavsett om Zlatan spelar eller inte, säger Johannesson.

Experternas startelva

Andreas Isaksson

S. Larsson – M. Antonsson – A.Granqvist – P.Bengtsson

E.Forsberg – A. Ekdal – K.Källström – E.Zengin

M.Berg – Z.Ibrahimovic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet