Oscar Wendt är tillbaka i landslaget, han ingår i Janne Anderssons VM-kvaltrupp. Foto: BILDBYRÅN

Wendt tillbaka i landslaget – Janne Andersson presenterade truppen

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade svenska fotbollslandslagets nytillträdde förbundskapten, Janne Andersson, sin VM-kvaltrupp. En av de som han vill se i landslaget i matchen mot Nederländerna är Oscar Wendt som petades av Erik Hamrén, men som nu är tillbaka i den svenska truppen. ”Jag ringde Oscar för att fråga om han ville vara med. Han blev väldigt glad och ville vara med”, säger Andersson.

Janne Anderssons stora utmaning som nytillsatt förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll är att vinna VM-kvalmatchen mot Holland, och redan idag presenterade han sin trupp mot Holland på nationalarenan Friends Arena.

– Här finns spelare som inte har spelat särkilt mycket i sina klubblag, med det här är ett gäng med mycket energi som är beredda att göra allt tillsammans, säger Jannes Andersson under presskonferensen.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag kan sakna Arber Zeneli, som är just den som kan slå sin gubbe och har speed och kan utmana, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Det jag är lite orolig för är just det här med speltiden. Det är många av namnen som sitter på bänken i sina klubblag, fortsätter han.

”Målet är långsiktigt”

För Sveriges förbundskapten handlar det mycket om börja jobba ihop sig, men att målet ändå är klart.

– Målet är att slå Holland just nu. Alla på elitnivå vill vinna matcher, men det är vägen dit som man kan jobba på, säger han och trycker på att det finns ett mer långsiktigt tänk.

– Det handlar om ha ett långsiktigt tänk. Vi ska fokusera på Holland först – jag har samma tänk som under klubblaget, säger Andersson.

Nannskog orolig för forwardsidan

Daniel Nannskog reagerade en del när mittfältarna presenterades av Janne Andersson.

– Det är klart att det är lite intressant med tanke på att det är så pass många av de som är centrala mittfältare, säger han.

– Men jag känner en viss oro över anfallarna, där finns en del spelare som inte har så mycket speltid. Kujovic får inte spela i Gent och en Guidetti som sitter på bänken i Celta Vigo, så man är ju lite orolig och frågan är hur länge han kan plocka ut de spelare som inte har så mycket speltid, säger Nannskog och fortsätter.

– Det kanske funkar mot Nederländerna den här gången men frågan är hur länge han kan fortsätta plocka ut spelare som inte har så mycket speltid.

Utfryste Wendt tillbaka

Oscar Wendt är en av de spelare som Daniel Nannskog hade hoppats på i truppen och så blev det också.

– Wendt är en kille som är värd chansen, han presterar vecka in och vecka ut och nu får han chansen med en ny förbundskapten som han kanske kan komma bättre överens med än han gjorde med Erik Hamrén, säger Daniel Nannskog.

Hur stor är Sverige chans mot Nederländerna?

Det kommer säkerligen vara ett nytt Nederländerna som vi kan förvänta oss, men kan Island slå de så kan nog också vi. Vi kommer att slå från underläge och det är nog bra, säger Nannskog.

Här är den svenska truppen:

Målvakter:

Patrik Carlgren, AIK

Karl-Johan Johnsson, EA Guingamp

Robin Olsen, FC Köpenhamn

Backar:

Andreas Granqvist, Krasnodar (Lagkapten)

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn

Filip Helander, Hellas Verona FC

Pontus Jansson, Leeds United FC

Emil Krafth, Bologna FC

Mikael Lustig, Celtic

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica

Oscar Wendt, VfL Borussia Mönchengladbach

Mittfältare:

Alexander Fransson, FC Basel

Albin Ekdal, Hamburg

Oscar Hiljemark, Palermo

Jimmy Durmaz, Olympiakos

Marcus Rohdén, FC Crotone

Emil Forsberg, Leipzig

Niklas Hult, Panathinaikos

Oscar Lewicki, Malmö FF

Anfallare:

Emir Kujovic, Gent

John Guidetti, Celta Vigo

Marcus Berg, Panathinaikos

Christoffer Nyman, IFK Norrköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet