Foto: Bildbyrån

Ödegaard yngst någonsin i Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Ut gick tremålsskytten Cristiano Ronaldo.

In klev norrmannen Martin Ödegaard.

Den 16-årige norrmannen är nu den yngste spelaren någonsin att representera Real Madrid.

I den 58:e minuten vid ställningen 5-3 till Real Madrid mot Getafe tecknade domare Teixeira Vitienes för byte i Real. Ut gick matchens tremålsskytt Cristiano Ronaldo, som innan han klev av gav en stor kram till sin ersättare.

Och därefter, till vilt jubel från publiken på Santiago Bernabeu, äntrade 16-årige Martin Ödegaard planen. Bytet innebär att Ödegaard, med sina 16 år och 158 dagar, är den yngsta debutanten genom tiderna och därmed den yngste spelaren någonsin att spela i Real Madrid. Tidigare var det Alberto Rivera, som debuterade för a-laget 17 år och 111 dagar gammal år 1995.

La Liga 2014-2015

Ronaldo slog personbästa

Matchen slutade till sist med storseger för Real Madrid, som vann med hela 7-3. Ronaldos hattrick innebär att portugisen nu har gjort smått osannolika 48 mål på 38 ligamatcher den här säsongen. Hans tidigare rekord var 46 ligamål på en säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga 2014-2015

Mer i ämnet