Nye tränarens blunder: ”Järnkaminerna? Ingen aning”

Uppdaterad
Publicerad

Mark Dempsey har avklarat sitt första pass som Djurgårdens nye tränare.

Men hur bra koll har han egentligen på sin nya klubb?

”Järnkaminerna? Jag har ingen aning om vad det är”, säger han när SVT Sport frågar om supporterföreningen.

I går presenterades Mark Dempsey, 52, som Djurgårdens nye tränare efter sparkade Pelle Olsson. I dag höll han i sitt första träningspass på Kaknäs IP i Stockholm.

Britten, som bland annat har en A-lagsmatch med Manchester United på meritlistan, är glad över att vara på plats och gestikulerade aktivt i solskenet.

– Det känns fantastiskt. Jag är i paradiset just nu. Det är alltid speciellt när man gör första dagen på ett nytt jobb men vi har haft en produktiv morgon, säger Dempsey till SVT Sport.

Erfarenhet från krissituation

Djurgården har förlorat åtta av sina nio senaste matcher, men Dempsey har varit med om liknande situationer förr.

– När jag var i Molde hade vi bara sju poäng på elva matcher. Det var verkligen en kris. Men vi lyckades vända på det och var ett av seriens bästa lag de sista 16 eller 17 matcherna. Vi slutade femma eller sexa och vann dessutom cupen. Så jag har erfarenhet från den här typen av situation, säger han.

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.