Foto: TT Nyhetsbyrån

Här stormas planen – av en hund

Uppdaterad
Publicerad

Ingen av världsstjärnorna James Rodriguez, Neymar, Falcao och Coutinho spelade huvudrollen när Colombia tog en poäng av Brasilien i jakten på en VM-plats. I stället var det en tidigare okänd fyrfotad planstormare som stal rubrikerna.

”Hunden tog sig in på planen utan att någon hade bett honom i slutet på första halvlek. Han sprang över hela planen och tog sig in i Colombias straffområde precis när Neymar skulle skjuta mot David Ospina.”, skriver sajten elcolombiano.com.

På sociala medier döptes hunden snabbt till Firulays, och fick snabbt över fem tusen följare på Twitter.

VM-kval fotboll

twitter

Matchen då?

Strax efter att hunden släpats ut från gräsmattan i Barranquilla släppte hans landsmän in 1–0. Neymar bredsidade kontrollerat ner bollen till Willian som dunkade upp den i krysset.

Knappt tio minuter in i andra halvlek utjämnade Falcao med pannan. 1–1 stod sig matchen ut och Colombia är med två omgångar kvar nära en direktplats till Ryssland. Brasilien är redan klara, medan storlag som Argentina och Chile ligger risigt till. Argentina räddade med ett självmål 1–1 mot kvaljumbon Venezuela.

– Vi visade mental styrka och karaktär. Att ligga under mot Brasilien och komma tillbaka är inte enkelt, säger Radamel Falcao efter matchen.

Sydamerikanska VM-kvaltabellen

1. Brasilien 37

2. Uruguay 27

3. Colombia 26

4. Peru 24 (+1)

5. Argentina 24 (+1)

6. Chile 23

7. Paraguay 21

8. Ecuador 20

9. Bolivia 13

10. Venezuela 8

Brasilien redan klara för VM, Uruguay, Colombia och Peru ligger i detta nu på plats för vidare avancemang och Argentina får spela playoff (om placeringarna kvarstår). Två omgångar kvar att spela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet